Filter
Sorteren
Resultaten: 2 product(en)
Per stuk Opsluitbanden Grijs
€ 1.85
Incl. btw

Opsluitbanden Grijs


Per stuk Opsluitbanden Zwart
€ 2.60
Incl. btw

Opsluitbanden Zwart


Opsluitbanden: afwerking van straten

Opsluitbanden, ook wel betonbanden genoemd. Met alleen stenen bent u er nog niet, voor de afwerking van straten heeft u namelijk ook opsluitbanden nodig. Opsluitbanden zijn bijzonder interessant omdat ze niet alleen voordelig zijn in aankoop, maar daarnaast kunnen ze ook de levensduur van de bestrating aanzienlijk verlengen.
Opsluitbanden dienen voor:
- Verharding
- Vakverdeling (opsluiting)
- Watergeleiding
- Verkeersgeleiding

Betonnen opsluitbanden liggen vaak grenzend aan een grasveld, bloemperk of halverharding. Bij verhoogde kruispunten waar de rijbaan even hoog ligt als het trottoir wordt in de bochten vaak opsluitbanden toegepast. Opsluitbanden liggen ook vaak tussen twee verhardingen met een verschillende functie zoals een fietspad en een trottoir, dan geven de opsluitbanden visueel een duidelijke scheiding tussen twee verhardingen.

Belangrijke functie

Opsluitbanden vervullen in de tuin ook een belangrijke functie. Ze houden de tegels, stenen en klinkers in verband, in feite zorgen zij ervoor dat de tuin op hun plaats blijft. Opsluitbanden zorgen ervoor dat de zijkanten niet verzakken en de stabiliteit gewaarborgd blijft, hierdoor ontstaan er na loop van tijd geen kieren. Dankzij de opsluitbanden ziet het straatwerk er netjes en afgewerkt uit.
Wij adviseren om de bovenzijde van de opsluitband 2 cm later te plaatsen dan de bovenkant van de bestrating, zo kan wanneer het geregend heeft het water eenvoudig weglopen en voorkomt u het ‘wegdrijven’ van de terrastegels.

Vragen of advies?

Met opsluitbanden ben je verzekerd van kwalitatief en voordelig straatwerk. 
De opsluitbanden liever bekijken? Breng gerust een bezoek aan Klinkervisie, wij helpen en adviseren je graag bij het vinden van het juiste straatwerk!
Vragen of advies over de betontegels? Dan kan je natuurlijk telefonisch contact met ons opnemen via het nummer: 0316-745060 of mailen naar info@klinkervisie.nl