Handig om te weten

Klinkervisie B.V.

Ga je bestrating zelf aanleggen? Geen probleem! Het is belangrijk dat je voor een juiste verwerking zorgt zodat je jaren kan genieten van een keurig en strak terras. Bekijk hiernaast de video en/of hieronder de stappen voor het aanleggen van jouw bestrating.

Stappenplan bij het leggen van betontegels

  1. Zandbed moet minimaal 20-30 cm dik zijn.
  2. Zorg voor een splitlaag van 3-5 cm op het zandbed voor een goede doorwatering. Dit verminderd de kans op Kalkuitbloei (witte uitslag).
  3. Houd rekening met een afschot van 1 cm per strekkende meter.
  4. Controleer de geleverde stenen op artikelcode, kleur, formaat en eventuele breuk.
  5. Producten altijd goed mixen uit verschillende pakketten en lagen “kops” van boven naar beneden (in kolommen) verwerken, eventueel in een wildverband patroon. 
  6. Straat de producten niet strak tegen elkaar, maar creëer een voeg van minimaal 2 mm. Dit zal afsplintering voorkomen.
  7. Veeg de bestrating daarna goed schoon en werk met een zo klein mogelijke triller.
  8. Zaag nooit op de bestrating en onderhoud het terras nooit met een hoge drukreiniger!
  9. Na het trillen kieren/voegen opvullen met voegzand. Verwerk het voegzand droog en laat dit niet op hoopjes liggen.

Betontegels: kwalitatief en voordelig straatwerk

Bent u op zoek naar strak, stevig en goedkoop? De meest geschikte optie voor u zijn dan betontegels. betontegels zijn al jaren geliefd en is voor de inrichting van de openbare ruimte niet meer weg te denken. De betontegel is een klassieke bestrating die eigenlijk overal gebruikt kan worden.

Beton is een hard materiaal waardoor de tegels zeer lang meegaan. Het is goedkoop materiaal om mee te werken, er is genoeg voorraad om betonnen tuintegels te maken en ze zijn makkelijk te leggen. Betontegels is dus een voordelige oplossing maar er zijn ook veel mogelijkheden qua formaten, diktes en kleuren.

Veel mensen denken bij een betontegel aan de klassieke trottoirtegel, maar deze tegel kan overal voor gebruikt worden. Betontegels worden het meest gebruikt voor grote oppervlaktes maar kan ook gebruikt worden voor je oprit, tuin of terras.

Onderhoud is belangrijk voor een lange levensduur

Een klein puntje van aandacht is dat de betontegels op lange termijn wel gaan verkleuren. Er zijn middeltjes op de markt voor verkleuring van de betontegels maar er zijn ook milieuvriendelijke manieren zoals het gebruik van zand om te schuren of azijn.

Betontegels met of zonder facet

Wanneer je opzoek bent naar sierbestrating heb je vast de termen ‘met facet’ of ‘met vellingkant’ al een keer tegen gekomen. Een facetrand (ook wel velligkant genoemd) is een afschuining aan een tegel of steen.
Het nut van een facetrand is kleine beschadigingen voorkomen van siertegels of sierstenen. Een facetrand voorkomt dat de bovenste randen van de stenen ‘tegen elkaar aandraaien’, dit kan gebeuren als een tegel ietsje na zakt.
Wanneer u op zoek bent naar een opritsteen, raden wij u altijd aan om te kiezen voor een steen met facetrand. Bij een oprit is constant bewegingen van de auto, hierdoor heeft de steen veel te verduren. De facetrand zorgt ervoor dat de stenen deze bewegingen beter aankunnen, zonder dat er kleine beschadigingen ontstaan.

Vragen of advies?

Met betontegels ben je verzekerd van kwalitatief en voordelig straatwerk.
De betontegels liever bekijken? Breng gerust een bezoek aan Klinkervisie, wij helpen en adviseren je graag bij het vinden van het juiste straatwerk!
Vragen of advies over de betontegels? Dan kan je natuurlijk telefonisch contact met ons opnemen via het nummer: 0316-745060 of mailen naar info@klinkervisie.nl